dijous, 17 de gener del 2013

Runes i arbres: Uruz i el bedoll

   Els atributs associats a la runa Uruz son l'audàcia, el coratge, la voluntat, energia vital, salud i forces instintives. 

   Les branques del bedolls s'utilitzaven a tot Europa amb la finalitat d'expulsar els "mals esperits" . 

   Se l'anomena l'arbre dels inicis. La seva escorça platejada i blanca era associada pels xamans a les qualitats de puresa d'intenció i claredat d'esperit.


   La seva fusta era utilitzada per a la construcció dels llitets dels infants dons creien que els hi aportava qualitats positives que ajudaven al seu desenvolupament.

   En l'aspecte xamànic, el bedoll, facilita l'accès a les forces provinents del mon interior, que hauran de ser canalitzades claredat i amor. 

Associat a la deessa Brigid, per la mitologia celta i a Freya i Frigga, per la mitologia nòrdica. Equivalent a la deessa Venus en la mitologia mediterrània.A Ucraïna existeix la costum  que les parelles tot just casades es fotografiïn entre dos bedolls, agafats de la ma i tocant amb l'altra ma els bedolls dels extrems. 

Per saber de les qualitats medicinals i guaridores d'aquest preciós arbre visiteu el blog de Carme Frigola: http://ale-iogaiterapies.blogspot.com.es/
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada