divendres, 18 de gener del 2013

Runes i arbres: Thurisaz i l'Aranyoner

   El simbolisme de Thurisaz està associat al raig i al tro com a poders característics del martell de Thor, un arma protectora o destructora segons interessi. El seu simbolisme també fa referència a una espina o un destral. Runa de proves, de la força creadora i la regeneració quan aquesta força es manté activa.

L'aranyoner o prunus espinosa, és l'arbust associat a Thurisaz. S''utilitzava, i encara avui s'utilitza,  per a construir bastons de defensa, dons la tradició xamànica ens diu que aquest arbust, disposa de l'energia que permet afrontar aconteixements inesperats. Per altra banda també reforça la perseverànça. 

Està associat a Saturn com a planeta i el simbolisme arbori parla del gran equilibrador entre la fosca i la llum. La flor blanca, el fruit més aviat fosc i la sàvia de color vermellós representen, pels antics xamans, els colors de la Gran Deessa.

L'aranyoner té, tantmateix, moltes propietats medicinals que podreu consultar en el bloc de Carme Frigola:  http://ale-iogaiterapies.blogspot.com.es


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada