dijous, 3 de gener del 2013

Les Runes i el seu ús

Runa Fehu, simboliza las posesiones,
el manteniment, el remat.

L'ús de les Runes com un alfabet estaba molt extés abans que les cultures del nord i centre d'Europa adoptessin el llatí. Aquests signes però eren utilitzats per altres multiples funcions, la qual cosa feu que es convertissin al llarg dels segles en:

  • Testimonis d'una manera de viure i de concebre el mon i la creació  d'una manera rica i complexa. Abundosa en llegendes i mites pagans i en poesia.

  • Símbols que encarnaven unes determinades energies que podies desvetllar els sentits i crear emocions,  alhora que conductores en l'aspecte de fer llum sobre coses o circumstàncies que es trobaven a la sombra.
  • Instruments màgics, portadors de secrets i generadors de poder.
  • Signes que després d'un estudi profund i llarg oferien a cada individu la possibilitat de connectar amb les misteris del cosmos.
  • Símbols que ajuden la persona a ampliar el seu nivell de consciència i avançar en el seu procés evolutiu.
  • Portadors d'informació del que passa en els plans visible i invisible.

Dèia Émile Zola, escriptor francés, máxim exponent del naturalisme.

" Una runa, en el seu conjunt, és un misteri i un coneixement. Un signe i un efecte, una lletra alfabètica i un número, un aspecte del cosmos i una divinitat..."

Avui, milers d'anys després de la seva "invenció" es pot afirmar que les runes son instruments amb una profunditat i simbolisme que les fan perfectament efectives pel propi coneixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada