dimecres, 9 de gener del 2013

Odin, el recuperador de les Runes.



                         
               
Representació de Ondin
 com a viatger
Les Odes i llegendes descriuen Ondin com un ancià d'alta estatura, amb barba llarga, amb un barret d'ala ampla que li cobreix el cap i que du una capa de varis colors.

Porta una llança o bastó a la ma, depenent si és representat com a xaman o com a guerrer. Sempre l'acompanyen dos corbs  Hugin i Munint el nom dels quals signifiquen "coneixement" i "memòria" respectivament.
En despuntar el dia, els envia a volar pel món i retornen a la nit per a dir-li,  a cau d'orella, tot allò que han vist.

Algunes tradicions del nord d'Europa diuen que l'esperit d'Odin està en els corbs que volen a mena de reguladors espirituals.

Als seus peus hi trobem dos llops Gere (ganut) i Freke (voraç). Quan ha de moure's entre els nou mons utilitza el seu cavall de vuit potes Sleipner (relliscós). La llegenda diu que aquest cavall duu les Runes gravades a les dents i representa els vents que bufen des de els quatre punts cardinals.

A Odín, diu la llegenda que he comentat en un altra post, devem la recuperació de les runes. 

Acte de sacrifici heroic per tal de recuperar la saviesa i comunicar-la al món. En aquest mite estan representats els quatre principals arquetips de la major part de les cultures del planeta: guerrer, sanador, vident i mestre.
En parlaré en els propers dies d'aquests arquetips en relació a la figura d'Odin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada