El sentit originari de la paraula està associat al fred intens, a la calamaça i fa al·lusió a les limitacions, les interrupcions i la frustració que de vegades hi acompanya. La mitologia nòrdica l'associa al deu Hagal, que romania congelat en el gel primordial. A Islàndia Hagalaz es sinònim de tempesta de neu. Amb les limitacions que hi ha quan aquesta es desencadena.
La moixera de guilla (surbus aucuparia) està rel.lacionada en el xamanisme a la protecció que permet el coneixement i la saviesa. Detura tota interrupció en la adquisició d'aquesta saviesa. Es, per tant, un arbre que té a veure amb la defensa de les intromissions en l'objectiu d'assolir el coneixement.
S'explica aquesta rel.lació degut a que en les llargues temporades de l'hivern al nord, la població és veia obligada a romandre quieta i a resguard, ocupant-se molt més de la vida interior. S'estrenyien llavors les rel.lacions, cosa que duia inevitablement més coneixement, tant entre els membres de les famílies com de sí mateixos.
Per saber de les seves propietas medicinals visiteu el bloc:
http://ale-iogaiterapies.blogspot.com.es/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada