dijous, 10 de gener del 2013

Odín com a xamàn: Els quatre punts cardinals.

Dolmen de Can Caselles - Palau Saverdera- Alt Empordà
Des de temps ancestrals la humanitat ha sentit reverència per el que no entenia tot i que intuïa l'existència d'una realitat superior que escapava a la seva comprensió.

En honor a aquesta "realitat" erigia monuments megalítics, com ara el dolmen de la imatge, o bé construccions més refinades com podrien ser-ho les piràmides.

Totes les cultures del planeta, i la que va donar origen a les runes no es cap excepció, sentien aquest tipus de reverència.  

Esmentava en el post d'ahir el paper d'Odin com a xaman. I la característica que defineixen aquesta tasca xamànica és la capacitat de comunicar-se amb els mons dits "no visibles" anomenats  actualment "Realitat Transpersonal"

Per tal de contribuir a que aquesta tasca  guaridora de l'ànima fos efectiva els antics consideraven la posició dels quatre punts cardinals. A cada un d'ells corresponia una força amb la qual comptar a l'hora de realitzar les seves pràctiques. 

            El Nord: l'energia, força i direcció del guerrer
            L'Est: l'escalf, la llum i el dicerniment del vident
            El Sud: La saviesa pràctica per a guarir i ser guarit, el sanador
            L'Oest: L'ensenyament i la instrucció des  l'intuició 

A cada un dels punts cardinals hi correspon una sèrie de runes determinades i adreçades al desvetllament de les dites energies.

 Pels qui hi tingueu curiositat en experimentar, situeu-vos una estona en cada una de les quatre direccions i preneu nota de les sensacions, objectives i subjectives que experimenteu. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada