dimecres, 17 d’abril del 2013

LES RUNES I LA VISIO XAMÀNICA DEL MON



La major part de les cultures aborigens del planeta comparteixen una visió, si no igual, molt semblant dels principis xamànics. La cultura celta i víking  que donen arrels, amb mite i història a l'oracle de les Runes, no és pas aliena a aquest paral·lelisme.

Aquest principis resumits diuen que:

1.- Totes les parts del mon estan inter connectades a tots els nivells de la realitat, de manera que qualsevol cosa que passi a un individu afecta a tota la resta d'individus i el que passi al col.lectiu afecta també a un individu. Aixó abasta des de el físic a l'espiritual.

2.- Els objectes perceptibles als sentits humans son manifestacions locals de pautes molt més amplies d'energia.

3.- Per a guarir la malaltia, es tant important el que és perceptible pels sentits humans i, per tant, mesurable, com el que és imperceptible.

4.- La consciència és "omnímoda" o el que és el mateix "tot està viu i té vida".

5.- L'univers en el seu conjunt es sagrat i està dotat d'un propòsit i un significat.

Podem reconèixer bona part d'aquests principis en les darreres investigacions sobre la mecànica quàntica, la física molecular moderna i la matemàtica de la topologia.

Principis que per altra banda, un bon lector i interpretador/a de les Runes sempre tindrà en conta per fer més amplia la percepció de les realitats a les que els signes i símbols rúnics donen accés.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada