dimarts, 14 de maig del 2013

RUNES I ARQUETIPS

Fou Carl G. Jung qui donà el nom d'arquetip a les estructures psíquiques que eren comuns a tothom i que, en el seu conjunt, constituïen l'herència arcaica de la humanitat. Elements estructurals i primordials de la psique humana.

Segons la seva teoria els arquetips formen part de la ment inconscient individual i també del que ell anomenava l'inconscient col.lectiu.

Aquestes estructures s'activen i manifesten a totes les cultures generant pensaments similars, imatges i mites, sentiments i idees en les persones, al marge de les seves creences, de la seva ubicació geogràfica o època històrica.

De la teoria de Jung podem deduir que LES RUNES  poden, amb tota legitimitat, anomenar-se arquetips primaris. Aquests arquetips poden activar-se i expressar-se en les nostres vides. 
La validesa de l'alfabet rúnica rau en que un cop entés el concepte primordial al qual fan referència, p.ex. "Les banyes del remat" referida a la Runa FEHO, poden desplegar i manifestar en la consciència tota la riquesa que el símbol suggereix. Riquesa que vindrà donada pel fet que el propi arquetip primari actuaria com a clau d'accés a aquesta informació.

Eina imprescindible per a comprendre aquesta dinàmica arquetípica serà la meditació. Es per aixó que meditar en el signe Rúnic ens pot ser de molta utilitat a l'hora de desvetllar tota la seva informació latent.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada